Përse kemi dy veshë?

Veshi, një nga pesë shqisat tona, është edhe organi i dëgjimit dhe i ekuilibrit. Falë faktit që ne kemi dy veshë, kemi mundësi të përcaktojmë drejtimin dhe largësinë e ardhjes së zërit. Nëse do të kishim vetëm një vesh, truri ynë nuk do t’i krahasonte dot zërat me njëri-tjetrin, si dhe ne nuk do të orientoheshim dot se nga vjen zëri.