U fsheha nga turpi

Në shtëpinë e Nastradinit kishte hyrë hajduti. Nastradini u fsheh menjëherë në dollap. Hajduti pa gjithandej nëpër shtëpi, por nuk gjeti asgjë që ia vlente për t’u vjedhur. Ndërkohë, me shpresën se mos gjente ndonjë gjë në dollap, e hapi dhe sheh se brenda ishte fshehur Nastradini:

– Po ti, ç’bën këtu?

Nastradini më një zë të lehtë dhe plot frikë i përgjigjet kokulur:

– E dija që nuk do të gjeje asgjë për të vjedhur dhe u fsheha nga turpi!