Jeta e Profetit

Jeta e Profetit

Në shtëpinë e mendeshës
NË SHTËPINË E MËNDESHËS Atmosfera e vështirë dhe mbytëse që mbizotëronte në Mekë e pengonte rritjen e shëndetshme të fëmijëve. Ndërsa në shkretëtirë klima ishte më e pastër, uji më i ëmbël dhe mjedisi ...
Dita që lindi Profeti Muhamed (14)
DITA QË LINDI PROFETI MUHAMED Ndodhitë e mrekullishme që nisën të ndodhnin në kohën e lindjes së Profetit nuk ishin të kufizuara vetëm brenda shtëpisë. Edhe në qiell po ndodhnin gjëra të çuditshme. Në ...
Ditëlindja e bekuar (13)
DITËLINDJA E BEKUAR Pas kësaj ëndrre, nëna jonë Amina filloi të qetësohej duke pritur lindjen e fëmijës së saj. Sa më shumë të mendonte për lindjen e kësaj fëmije të bekuar, aq më pak pikëllohej nga m ...
Babai që nuk arriti ta shihte të birin (12)
BABAI QË NUK ARRITI TA SHIHTE TË BIRIN Abdulmutalibi ishte tepër i gëzuar që e kishte martuar djalin e tij Abdullahun. Edhe ai si çdo gjysh, nisi të imagjinonte se si kjo çerdhe e re do të jepte fruta ...
Si e rrëfen Kurani “Ndodhinë e Elefantit” (11)
SI E RRËFEN KURANI “NDODHINË E ELEFANTIT”? Këtë mrekulli të qartë, e cila ndodhi plot pesëdhjetepesë ditë para se të lindte Profeti ynë i dashur, Allahu i Madh e ka bërë të ditur edhe në Kuranin Famël ...
Zogjtë Ebabil (10)
ZOGJTË EBABIL Teksa Ebreheja me ushtarët e tij po mendonin për shkakun e kësaj pagjasësie, nga drejtimi i detit filluan të vinin zogjtë ebabil. Çdo zog mbante nga tre gurë, një në sqep dhe dy në kthet ...
Mahmudi nuk ecën drejt Qabes (9)
MAHMUDI NUK ECËN DREJT QABES Një ditë Ebreheja me ushtrinë e tij filluan të përgatiteshin që në mëngjes. Tashmë po pritej vetëm urdhri i prijësit të keqbërësve. Mahmudi u ul në gjunjë sapo u dha urdhr ...
A do të rrëzohet Qabeja? (8)
A DO TË RRËZOHET QABEJA? U përgatit një ushtri e madhe. Brenda ushtrisë ishte edhe një elefant me emrin Mahmud. Në krye të radhëve të ushtrisë qëndronin Ebreheja me elefantin e tij, Mahmudin. Erdhi ko ...
Ndodhia e elefantit (7)
NDODHIA E ELEFANTIT Ndërkohë, në Mekë po vinin haxhilerët për të shëtitur Qaben prej të katër anëve të botës. Mijëra njerëz që vinin, i siguronin këtij vendi të ardhura të shumta. Qyteti i Mekës dhe Q ...
Martesa e bekuar (6)
MARTESA E BEKUAR Kur ndodhi kjo ngjarje, Abdullahu ishte një djalosh shumë simpatik. Atij i kishte ardhur mosha që të martohej. Nuri i Profetit Muhamed ia kishte shtuar Atij bukurinë që gjithnjë e sho ...
A do të flijohet Abdullahu? (5)
A DO TË FLIJOHET ABDULLAHU? Kishin kaluar vite dhe uji i zemzemit nuk ishte pakësuar aspak. Të gjitha gjallesat mund të pinin ujë prej tij sa të ngopeshin. Ndërkohë, Abdulmutalibit deri më tani i kish ...
Gjendet burimi i Zemzemit (4)
GJENDET BURIMI I ZEMZEMIT Nuri që i takonte Profetit tonë të Dashur ndriçonte në ballin e Abdulmutalibit. Edhe ai për hir të kësaj lartësie kishte arritur të ishte prijësi i Hashimive. Në saje të ëndr ...
Shtëpia e parë për Allahun (3)
SHTËPIA E PARË PËR ALLAHUN Një ditë, Allahu i kërkoi Profetit Adem që të ndërtonte një ndërtesë. Profeti Adem e zbatoi menjëherë urdhrin e dhënë. Kështu u ndërtua edhe ndërtesa e parë që është Qabeja. ...
Drita Mahnitëse (1)
Njeriu i parë që krijoi Allahu i Madh në tokë ishte Ademi. Profeti Adem, sapo erdhi në jetë, ngriti kokën dhe pa një dritë shkëlqyese që e mahniti krejtësisht. Ky në fakt ishte një shkëlqim. Ky shkëlq ...
Fillon jeta në tokë (2)
Profeti Adem dhe Havaja e nderuar e kërkuan njeri-tjetrin në tokë për vite me radhë. Njëkohesisht, ata vazhdimisht kërkonin falje prej Allahut. Madje Profeti Adem ishte aq shumë i penduar, sa për shum ...