Pse dridhet ekrani i televizorit dhe i kompjuterit para se të bjerë celulari?

Celularët bëjnë të mundur komunikimin nëpërmjet valëve elektromagnetike. Kjo energji elektromagnetike ndihet më fort menjëherë përpara se të bjerë telefoni, si dhe në afërsi të tij. Sepse shkëmbimi më i dendur i informacionit me stacionin e bazës realizohet pikërisht në këto çaste. Ndërsa monitorët dhe televizorët i nxjerrin pamjet me anë të kanalizimit të fushave magnetike të elektroneve. Valët magnetike që përhapen me anë të celularit, ndikojnë këto fusha magnetike dhe elektronet brenda tyre. Për këtë arsye, pamja prishet.