Tregime rreth Profetit

Tregime rreth Profetit

Milingona e mençura
MILINGONAT E MENÇURA  Milingonat ishin mbledhur në një shesh të hapur e po bisedonin. Me to ish bashkuar edhe një milingonë e kuqe e ardhur nga vendbanime të largëta. Me një zë të prerë e të lodhur, m ...
Pëllumbat e Shpresës
PËLLUMBAT E SHPELLËS Ishte një pasdreke mjaft e nxehtë. Dielli i shkretëtirës i ngjyente në alle kodërzat e rërës përreth. Mes kodërzave ndodhej një oaz. Rreth atij burimi të vogël uji kishin mbirë e ...
Gomari Fatbardhë
GOMARI FATBARDHË  Fshatarët i kishin lëshuar gomarët për të kullotur. Pas pak, me ta u bashkua edhe gomari i Halimes. Gomarët e tjerë iu mblodhën menjëherë rrotull dhe nisën ta pyesnin: “Ç’ndodhi atë ...
Era e Ngarkuar me detyrë
Atë ditë afër mbrëmjes, nisi të frynte një erë e freskët. Mbi kodrën pranë Medinës ishte një dru hurme. Lëvizja e degëve nga era e bëri që të dridhej. Duke i fëshfëritur gjethet, i foli: “Moj motra er ...
Pemët e Mekës
Në një luginë në afërsi të Mekës, pemët ishin mbledhur dhe po bisedonin. Duke i lëvizur gjethet për t’u freskuar, një fidan u foli pemëve: “Sot dita qenka shumë e nxehtë” Druri i hurmës mu aty afër i ...
Guri i zi dhe guralecët
Ishte bërë drekë dhe koha ishte nxehur mirë. Gjithashtu frynte edhe erë. Ajo era e shkretëtirës që formon ato furtunat prej rëre që i keni dëgjuar. Disa herë ajo bëhet aq e fortë sa merr me vete edhe ...
Elefanti Hero
Vapa e mesditës po ndihej gjithnjë e më shumë. Lëvizjet ishin pakësuar. Të tërhequr nëpër fole ose në vende të freskëta, kafshët po e kalonin vapën duke dremitur. Kudo sundonte heshtja. Edhe Elefanti ...